Innovointia Hyytiälässä

Meillä oli 18- 19.2 tavanomaisesta poikkeavat koulupäivät Hyytiälän metsäasemalla, jossa teemana oli innovointi. Tehtävän annoksi saimme suunnitella ryhmissä Mänttä-Vilppulaan Sassin alueen, jossa tällä hetkellä oli lähinnä metsää ja vanha lentoasema. Tehtävän tueksi saimme käyttöömme kaiken materiaalin, mitä tähän mennessä Sassin alueesta oli koostettu ja ideoitu.

 

IMG_3903

Kuva Hyytiälästä

 

Emme halunneet että materiaali rajoittaisi ideointiamme, joten aloimme heittämään heti alkuun ajatuksia mitä alueella voisi olla. Mitä me itse haluaisimme? Mitä alueella jo oli? Aika nopeasti läänin ja miljöön puitteissa esille nousi golf sekä sen rinnalle ajatus wellness-keskuksesta, sillä hyvinvointi ja terveys ovat tämän päivän kasvava trendi mihin panostetaan. Myös muita ideoita heiteltiin ilmoille ja matkan varrella alkuperäinen suunnitelma hieman muuttuikin, vaikka loppujen lopuksi pitkälti pitäydyttiinkin samojen raamien sisäpuolella. Perusnäkemys perustui Mänttä-Vilppulassa jo olemassa olevaan, eli taiteeseen sekä matkailun tukemiseen. Uusi vetonaula, Euroopan hienoin Golf-kenttä arkkitehtuurisena taidonnäytteenä toisi kansainvälistä näkyvyyttä ja kävijöitä hemmoteltaisiin tasokkailla majoitusvaihtoehdoilla. Lisäksi lentokenttä herätettiin eloon elämyslennätyksillä ja alan harrastajille suunnatulla toiminnalla. Taide puolestaan yhdistyi kaikkeen alueella olevaan, kuten ruokaan lautasella ja maataiteeksi jota sai ihailla myös ilmasta käsin.

 

Näin jälkikäteen ajateltuna, kun haettiin lennokkaita ideoita, meidän Sassin elämysalue ehkä hieman kalpeni esim voittajaryhmän virtuaalipuiston rinnalla, mutta toisaalta seison edelleen vakaasti ryhmätyömme takana, sillä alue ja palvelut olivat sellaisia jonne ainakin minä mielelläni tulisin vierailemaan kerran jos toisenkin. Suomessa yli päätään on tällä hetkellä kovin vähän tasokkaita hotelleja tai ravintoloita, ja itse ainakin mielelläni maksaisin enemmän laadusta, jos tietäisin saavani rahoilleni vastinetta. Ymmärrän että tässä tehtävässä haettiin nyt suuria linjoja ja hulluttelua, mutta minulle elämys on taivaallinen ruoka joka räjäyttää makunystyräni tai että saan yöpyä sellaisessa hotellissa jossa en ikävöi omaa sänkyäni. Minulle nämä olisi todellista luksusta vastapainoksi hektiselle arjelle, ja se wau-elämys tulee niistä pienistä yksityiskohdista kun asiat tehdään oikeasti hyvin, jopa täydellisyyttä hipoen.

 

Kaiken kaikkiaan projekti oli oikein antoisa, meillä oli hyvin toimiva ryhmä eikä toimintaympäristössäkään ollut valittamista. Toki parin päivän rykäisy laittoi aivot koville ja välillä tuntui jo että korvien välissä löi pelkkää tyhjää, mutta valmista saatiin ja kokonaisuutena olen erittäin tyytyväinen aikaansaannokseemme ja ryhmätyöskentelyymme. Jos aikaa olisi ollut hitusen enemmän, olisi voinut lopputulos olla toinen, sillä nyt aikarajakin pakotti työstämään ideaa joka meillä jo oli alkujaan syntynyt. Innovointipäivien jälkeen huomasin kuitenkin kuinka ideoita ja ajatuksia tulvi pitkin viikonloppua ja pompsahteli niitä jopa yöuniinkin. Itse ainakin tunnistan itseni hieman hitaamman puoleiseksi hämäläiseksi, ja aivot mielellään kypsyttelisivät tehtävän antoa ja ajatuksia ennen ahaa-oivalluksia, mutta haastava erilainen kokemus tämäkin, että oli painetta saada työ deadlineen mennessä valmiiksi.

 

K.W.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s