Yrittäjän työkalut

Liiketoimintaosaaminen

Yrittäjän työkalut

En voi väittää etteikö se olisi käynyt myös minun mielessä. Puhun nyt yrittäjyydestä. Ihan kevyin perustein yrittäjäksi ei voi ryhtyä, jos haluaa menestyvän yrityksen. Kirjan Liiketoimintaosaaminen: menestyvän yritystoiminnan mukaan suomessa on vuonna 2014 160 000 yksin yrittäjää. Se on 60% kaikista suomen yrittäjistä. Yhden henkilön eli yrittäjän itsensä työllistävä yritys on yritystoiminnan alkuvaihe. Siitä yritys voi laajentua ja kasvaa. Toki on yrityksiä jotka ei halua kasvaa. Elämätapayrittäjiäkin löytyy joilla ei ole kasvunnälkää. Mutta on myös niitä yrityksiä jotka ei pysty kasvamaan. Ei ole osaamista.

Ilman hyvää liikeideaa pääsee tuskin alkua pidemmälle. Äärettömän tärkeitä työkaluja yrittäjälle ja yritykselle on SWOT-analyysi jossa tulee ilmi vahvuudet, heikkoudet, uhat ja mahdollisuudet sekä Business Modell Canvas-malli. BMC:n työkalun avulla pystyy kartoittamaan liiketoiminnan kannalta keskeiset toiminnot ja eri toimintojen vuorovaikuituksen. Jos jonakin päivänä itse yrittäjäksi ryhdyn on nämä työkalut ehdottomasti käytössäni.

Yrityksiä on perustettu ilman minkäänlaista ymmärrystä siitä mitä yrityksen perustaminen tai kasvattaminen. Kirja Liiketoimintaosaaminen: menestyvän yritystoiminnan perusta on erittäin kattava ja tuhti paketti siitä, mitä liiketoimintaosaaminen on ja mitä tulisi tehdä ja huomioda yritystä käynnistettäessä. Jo kirjan nimi kertoo sen, että jotain tulee osata ennen kuin yrityksen perustaa. Kirjaa ei kirjoitettu pelkästeen pienille yrityksille vaan kirjassa käsitellään myös suuren organisaation johtamista ja tulevaisuutta.

(Lähde: R.Viitala & E.Jylhä. Liiketoimintaosaaminen: Menestyvän yritystoiminnan perusta. Edita Publishing Oy 2014 , Helsinki

.ku

P.K.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s