Reklamaatio

Reklamaatio on valitus palvelun tai tuotteen myyjälle. Reklamaation aiheita voivat olla esimerkiksi virheellinen tuote, liian pitkä toimitusaika tai tuotteen sopimattomuus. Reklamaatio kannattaa laittaa saman tien kun virhe on huomattu.

Reklamaatiota voi hoitaa puhelimitse, kirjeitse, sähköpostitse tai faksilla. Nykyään monilla yrityksillä on verkkosivuillaan valmis palautepohja reklamaatiota varten. Reklamaation on kuitenkin hyvä olla kirjallinen ja allekirjoitettu, jotta väärinkäsitykset pienenevät ja tarvittaessa on todistusaineistoa. Reklamaation kirjoitus-sävy on asiallinen, niin kuin kaikissa muissakin liikekirjeissä.

Kaikki reklamaatiot täytyy ottaa tosissaan. Yritykset pyrkivät vastaamaan kaikkiin reklamaatioihin mahdollisimman nopeasti, jotta asiakkaan luottamus yristä kohtaa säilyy. Toistuvien reklamaatioiden avulla yrityksillä on myös mahdollisuus parantaa palvelua tai tuotteita.

Kirjallisen reklamaation rakenne

Reklamaatiossa kerrotaan ensiksi tarkasti tuotteen tiedot: Mitä tuotetta reklamaatio koskee? Mistä ja milloin se on ostettu? Heti alussa on myös hyvä mainita jo aikaisempia selvitysvaiheita on ollut tai aikaisempia yhteydenottoja esimerkiksi puhelimitse.

Seuraavaksi kerrotaan tuotteen ongelmasta: Onko tuote virheellinen? Miten se esiintyy? Mikä on tarkalleen ongelma tuotteen kanssa?

Sen jälkeen voidaan mainita miten toivotaan, että asia korjataan. Halutaanko uusi tuote tilalle? Halutaanko mieluummin rahat takaisin? Myyjällä on ensisijaisesti oikeus korjata tai vaihtaa tuote.

Lopuksi voit mainita, missä ajassa toivot asian hoituvan ja miten sinuun saa parhaiten yhteyttä. Kirjeessä on tärkeä olla ilmoituksen tekijän yhteystiedot, jotta yritys tietää kenelle vastata.

Tästä linkistä löydätte erittäin hyvän ja yksinkertaisen mallipohjan reklamaatiosta.

Kaisa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s