Lue, kirjoita, sisäistä: Bloggaa!

Rehellisesti sanottuna en alussa pitänyt tästä blogi-tehtävästä ollenkaan. En nauti erityisesti kirjoittamisesta ja en ymmärtänyt mitä hyötyä tästä olisi minulle. Mieleni on kuitenkin muuttunut ja olen tyytyväinen tähän kokemukseen. Blogin kirjoittaminen on vapaamuotoista ja sinne voi kirjoittaa mitä tahansa.

Blogin kirjoittaminen on auttanut minua sisäistämään luetut kirjat paremmin. Sain opettajalta hyvän vinkin miten hän lukee kirjoja: Laita post-it lapulle mitä ajatuksia herää luetusta tekstistä tai muita sinun mielestä tärkeitä asioita tekstiin liittyen. Kaikkea ei voi muistaa ja jotkut hyvät ideat saattavat unohtua hetkessä. Tämän vinkin ansiosta reflektointi ja kirjoittaminen ovat minulle helpompia.

Äidinkieleni ei ole Suomi ja kirjoitan usein puhekieltä. Olen onnekas, että miesystäväni tarkistaa usein kirjoituksiani ja hänen avulla olen huomannut mitä virheitä teen kirjoituksissani. Virheet ovat pääsääntöisesti toistuvia ja koitan nyt keskittyä niihin paremmin. Myös lukeminen on auttanut kirjoittamista.

Aijonko jatkaa blogin kirjoittamista tämän kurssin jälkeen? Ehkä. Kirjoittaminen vie aikaa, mutta toisaaltaan olen sisäistänyt asiat paremmin. Joka tapauksessa voin suositella tätä menetelmää opiskelua varten.

Kaisa

 

One comment

  1. HeliAntila

    Olet oivaltanut bloggaamisen perusidean. Kyse ei ole ainoastaan teknisestä tehtäväsuorituksesta, josta palkitaan numerolla. Blogi on tapa kehittää omaa osaamista ja asiantuntijuutta sekä kykyä reflektoida eteen tulevia uusia asioita ja näkökulmia. Itse teen edelleen lähes kaikissa tilanteissa käsinkirjoitettuja muistiinpanoja, sillä kirjoittamalla opin ja muistan.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s