Löydettävyys

Löydettävyys tarkoittaa yritysten verkkosivujen läsnäoloa hakukoneissa. Voi sanoa, että jos yritystä ei löydä verkosta niin sitä ei ole olemassakaan. Arkemme on yhä mobiilikeskeisempää, voimme etsiä tietoa missä vain, milloin vain. Pelkät verkkosivut eivät yritykselle riitä, vaan pitää olla myös aktiivinen sosiaalisessa mediassa.

Hakukoneoptimoinnilla parannetaan löydettävyyttä verkossa. Hakukoneoptimointi eli SEO (search engine optimatization) tarkoittaa verkkosivujen sijoitusten nostamista hakukoneiden hakutuloksissa. Hakukonerobotit indeksoivat tietoa eri verkkosivuilta ja hakujen tulokset perustuvat algoritmeihin, joiden avulla eri verkkosivuilta tallennettu tieto laitetaan paremmuusjärjestykseen. Optimointi on yksinkertaisimmillaan verkkosivujen rakentamista muotoon, josta robotit keräävät mahdollisimman paljon tietoa.

Löydettävyyteen kannattaa panostaa, sillä sekä kuluttajat että B2B-ostajat käyttävät hakukoneita kaikkiin ostoprosessin vaiheisiin. Kun on hakukoneissa mukana, pääsee ainakin harkintaryhmään asti. Löydettävyyttä voi myös parantaa hakukonemainonnalla, joka perustuu klikkipohjaiseen hinnoitteluun. Tavoitteena on saada nimenomaan kohdennettuja kävijöitä.

Miia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s